22. in 23. januarja 2021 vas vabimo, da se nam pridružite in soustvarjate največji vseslovenski predinformativni dogodek na področju izobraževanja in zaposlovanja mladih – 13. Informativi, ki bo v letošnjem letu potekala ONLINE.

Glede na leto 2020 smo se znašli v popolnoma novi obliki dogodka, to je virtualni svet dogajanja, ki je izjemno varen, ažuren in udoben. Virtualni dogodek deluje na enak princip, kot fizični, a s številnimi prednostmi in prilagoditvami ter funkcijami, ki se prenašajo na digitalno izkušnjo.

  • Na spletnem mestu Informative bo postavljena platforma, ki bo zagotavljala vse informacije na enem mestu v najbolj varni in udobni obliki.
  • Na enem mestu bo ONLINE dogodek predstavil pregled formalnih in neformalnih možnosti izobraževanja od srednje šole naprej, tako v Sloveniji, kot v tujini.
  • Predstavljeni bodo različni poklici in poklicne spretnosti, priložnosti za mednarodno mobilnost, možnosti štipendiranja, možnost zaposlitve, različne možnosti bivanja v času šolanja in druge informacije, pomembno povezane z izobraževanjem vseh generacij.

Lansko leto smo ponovno presegli naša pričakovanja in zabeležili rekordni rezultat obiskovalcev in sicer več kot 25.000. Sodelovalo je več kot 250 različnih organizacij, institucij in podjetij, vsi z namenom, da mladim in odraslim ponudijo čim več informacij o nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju. V velik ponos in zadovoljstvo nam je, da lahko na eno mesto prikličemo toliko mladih, znanja željnih obiskovalcev ter zvestih in novih razstavljavcev, ki so zaklad Informative.

Kdo lahko sodeluje na Informativi?

Univerze, fakultete, višje, visoke in srednje šole, jezikovne in poslovne šole, veleposlaništva, izobraževalni centri in zavodi, ljudske univerze, podjetja, ki pokrivajo področje poslovnega izobraževanja in knjižnice.

Podjetja, ki nudijo štipendije in možnost praktičnega usposabljanja oz. prvo zaposlitev, študentski in drugi zaposlitveni servisi ter agencije.

Organizacije, društva in združenja, ki aktivno delujejo na področju dodatnega izobraževanja.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Center RS za poklicno izobraževanje, Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije idr.