Prijava na e-novice
Vpišite svoj e-naslov

Novice

 

<< < 1 2 > >>
 

Vabilo k razpravi v okrogli mizi:

Gospodarstvo mladim: "Maminih sinčkov ne zaposlujemo"

19.01.2017 10:05

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS v petek, 27. januarja 2017, ob 9.30. uri na Informativinem forumu pripravlja okroglo mizo, kjer bo šest direktorjev oz. zaposlovalcev spregovorilo o tem, kaj pričakujejo in iščejo pri bodočih zaposlenih.

Na okrogli mizi, ki jo bo vodil Zoran Keser, skrbnik projekta Kompetenčni center za razvoj kadrov v lesarstvu pri Sektorju za razvoj in izvedbo projektov na Skladu, bodo sodelovali:
  • Mateja Milost, direktorica družbe Fimago, d. o. o.,
  • Iztok Bizjak, direktor Gonzage, d. o. o.,
  • Maja Bradeško, pomočnica izvršnega direktorja pri Gorenju, d. d.,
  • Ana Laura Rednak, izvršna direktorica Plastike Skaza, d. o. o.,
  • Matic Vošnjak, direktor družbe Competo, d. o. o.,
  • Boštjan Bevec, direktor Konstrukcij Schwarzmann, d. o. o.
Vljudno vabljeni pred Informativin forum v dvorano A2.
 
 

Študiraj v angleščini v Rusiji: prvič na Informativi

16.01.2017 17:36

V letošnjem letu se Informativa lahko pohvali z izjemnim odzivom predstavništev tujih izobraževalnih institucij. Več kot 20 različnih univerz, fakultet in izobraževalnih programov se bo v letošnjem letu predstavljalo na vseslovenskem predinformativnem dnevu Informativa, prvič pa bodo na voljo tudi informacije za študij in štipendiranje v Rusiji!

Na 9. Informativi boste imeli mladi namreč prvič priložnost v izvedeti vse o možnostih študija in bivanja v Rusiji ter o razpoložljivih štipendijah za šolanje v Moskvi in St. Petersburgu. Na povabilo skupine Replika v Slovenijo prihaja predstavnik Vzhodno evropskega univerzitetnega združenja in Moskovske državne univerze! Predstavitev bo potekala v petek in soboto, 27. in 28. januarja, v Računalniški učilnici.
 
 
polagalec rim 6pack Čukur
Vir: 6packcukur.si

Evropski socialni sklad za mlade na 9. Informativi

16.01.2017 10:31

Ob 60-letnici Evropskega socialnega sklada se bo v okviru skupinskega razstavnega prostora predstavilo šest državnih in javnih institucij, ki bodo mladim obiskovalcem predstavljali različne deficitarne poklice, priložnosti zaposlitve v Policiji ter v lesni industriji, različne možnosti za poklicno orientacijo, obenem pa bodo nekaj srečnežem ponudili izjemne priložnosti v obliki nagrad: 100 EUR mesečne štipendije za enega od deficitarnih poklicev (pek, mizar, mesar, elektrikar …) ter možnost obiska Ministrstva za javno upravo za ves dan.

Na prostoru ESS bodo za informacije na voljo predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Zavoda RS za zaposlovanje, Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS, DIT lesarstva Ljubljana in GZS - združenja lesne in pohištvene industrije. Vabljeni tako posamezniki kot tudi šole.

Za sproščeno ozračje bo poskrbel tudi raper 6Pack Čukur, ki se je tudi sam odločil za deficitarni poklic in se izučil za keramika.

Vabljeni na skupni prostor ESS!
 
 

Dan podjetništva z družbenim učinkom

13.01.2017 09:04

Program FERFL podpira posameznike in podjetniške iniciative
, ki želijo s svojimi podjetniškimi idejami izboljšati delovanje družbe, v kateri živimo.

FERFL je intenziven in celosten socialno podjetniški izobraževalni program, ki udeležencem na enem mestu ponudi tako kvalitetno znanje, vrhunsko mentorstvo, kot tudi dostop do finančnih virov in osnovne infrastrukture, ki je potrebna za pričetek posla. V okviru FERFL programa 25. januarja poteka tudi DPlac dogodek, kjer bo pestro z zanimivimi podjetniškimi igrami in gostjo Nastja Kramer, ustanoviteljico podjetja in spletne trgovine Malinca - Polna shramba zdravja. Več informacij o dogodku in prijavi si lahko preberete na tej povezavi.
 
 

NOVO! Znanstveni kotiček na Informativi

12.01.2017 15:18

Morda veste, kaj je elektromagnetni impulz in kako ga lahko nadzorujemo? Kaj sta gravitacija ali magnetna privlačnost? Ste kdaj videli lebdeti stvari?

Preizkusite se v zabavnih igrah in zanimivih eksperimentih v prvem Znanstvenem kotičku na Infomrativi, ki ga pripravljamo skupaj z Antimuzejem vsak dan v Avli Galerije:
 
 

Program v računalniški učilnici

11.01.2017 09:04

Vam množica neorganiziranih podatkov dela preglavice? Imate svojo idejo in bi jo radi na interaktiven način predstavili svojim sošolcem? In svetu? Spoznajte Google Koledar, Drive, Dokumente, Diapozitive in Preglednice ... raznolike delavnice za vse starosti bodo na voljo v računalniški učilnici na Informativi:
 
 

NOVO! Park tujina

10.01.2017 11:28

PARK TUJINE bo v letošnjem letu na novo predstavil kar nekaj možnosti izobraževanja in zaposlovanja v tujini. Sodelujejo tako veleposlaništva kot tudi srednje in višje šole, visoke šole, fakultete, univerze, ki prihajajo iz Avstrije, Danske, Hrvaške, Francije, Madžarske, Nemčije, Španije, Švice, Rusije, ZDA in Kanade.

Seznam sodelujočih porgramov v parku tujine si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Partner parka tujine
 
 

Znan tudi program v predavalnicah

06.01.2017 12:26

Na 9. Informativi vas, poleg razstavnih prostorov, čaka še pester izobraževalni in spremljevalni program, ki bo potekal na Informativinem forumu in v dveh predavalnicah.


V letošnjem letu bo program v MALI predavalnici program pripravljala Univerza na Primorskem, program v VELIKI predavalnici pa Unverza v Ljubljani! Vabimo vas, da si ogledate program na spodnji povezavi:

PROGRAM V PREDAVALNICAH >

Spremljajte ikonice:

primerno za
učence

primerno za
dijake

primerno za
odrasle

primerno za

svetovalne
delavce

 

 
 

Vrhunski odziv razstavljavcev!

04.01.2017 16:05

Na letošnji Informativi beležimo odličen odziv razstavljavcev. Na spodnji povezavi si lahko ogledate preliminaren seznam, med katerimi štejemo srednje šole in šolske centre, višje strokovne šole, fakultete vseh slovenskih univerz, čedalje večji odziv pa beležimo tudi med tujimi izobraževalnimi insitucijami in predstavništvi - vse od Rusije, do Madžarske, Kanade, Hrvaške in Avstrije.

PRELIMINAREN SEZNAM RAZSTAVLJAVCEV >
 
 

Zaključuje se zadnji prijavni rok

07.12.2016 11:41

Zadnji prijavni rok se zaključuje! Zagotovite si svoje mesto na 9. sejmu izobraževanja in poklicev, ki bo potekal 27. in 28. januarja 2017. Še je čas za vašo prijavo, a pohitite!

Čaka vas več kot 20.000 mladih, ki bodo v dveh dneh zbirali informacije o nadaljnjem izobraževanju, poklicih, zaposlitvi.

Hitro si oglejte pogoje sodelovanja in se pridružite več kot 200  programom, ki se vsako leto predstavljajo na Informativi točno 2 tedna pred uradnimi informativnimi dnevi.

Vabilo k sodelovanju najdete .

 
<< < 1 2 > >>
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke