Prijava na e-novice
Vpišite svoj e-naslov

Novice

 

<< < 1 2 3 > >>
 

Zaključena tudi Poslovna Informativa


27.01.2016 10:59

Ker verjamemo, da se izobraževanje nikoli ne konča, smo pod okriljem 8. sejma izobraževanja in poklicev Informative 22. januarja pripravili že 5. Poslovno Informativo. Enodneven dogodek na temo poslovnega in strokovnega izobraževanja za zaposlene, vodstvene kadre in vse, ki šele vstopajo na zaposlitveni trg, je potekal v 12 delavnicah in na 8 razstavnih prostorih.

Tokrat se je sodelujočih 17 podjetij predstavilo 250 obiskovalcem.

V nadaljevanu vas vabimo k ogledu fotogalerije Poslovne Informative:

 
 

Fotogalerija


26.01.2016 10:51

Vabljeni k ogledu fotogalerije letošnje Informative. Dogajanje je bilo resnično preveč bogato, da bi zajeli vse na fotografijah, pa vendar vas vabimo, da si ogledate številne lepe utrinke.

Fotogalerijo najdete tukaj:
 
 

Rekorden obisk Informative


24.01.2016 08:22

Obisk 8. Informative, kot tudi udeležba s strani organizacij, je v letošnjem letu presegla pričakovanja. V dveh sejemskih dvoranah, v dveh predavalnicah, na odru ter na različnih prizoriščih je privabila rekordno število obiskovalcev. Več kot 20.000 bodočih dijakov, med katerimi 2.000 v organiziranih skupinah šol iz vse Slovenije, študentov in veliko odraslih, je v dveh dneh na razstavnih prostorih natanko tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi nabiralo številne, z izobraževanjem, štipendiranjem in zaposlovanjem povezane, informacije.

Med skupaj več kot 200 izobraževalnimi programi se je predstavilo več kot 40 srednješolskih programov, 47 višje strokovnih programov,okoli 90 fakultet, visokih šol in univerz, 14 ponudnikov izobraževanja odraslih ter druge, z zaposlovanjem in štipendiranjem povezane, organizacije (Zavod RS za zaposlovanje, Center RS za poklicno izobraževanje, Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije, Slovenske železnice, Študentski dom Ljubljana idr). Prvič je na sejmu sodelovalo tudi Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v RS. Na sejmu pa je tokrat gostovalo tudi 7 predstavništev iz tujine.

Več v zaključnem sporočilu za javnost
 
 
sovica Iva

Po dveh letih kipec naj razstavljavca ponovno v roke Univerze v Ljubljani


24.01.2016 06:43

Tradicionalno na sejmu vsako leto poteka izbor Naj razstavljavec Informative. Poleg številnih ugodnosti organizatorja, vsako leto naj razstavljavec prejme v prehodno last tudi kipec naj razstavljavca - v letošnjem letu prenovljen kipec sovico Ivo, delo mladega umetnika Aljaža Vidica.

V letošnjem izboru si je laskavi naziv Naj razstavljavec 8. Informative prislužila Univerza v Ljubljani, ki je v okviru svojega razstavnega prostora predstavljala vse svoje članice, prav tako tudi karierne centre in center obštudijskih dejavnosti, univerzitetno službo za doktorski študij, digitalno knjižnico, repozitorij ter univerzitetno službo za mednarodno sodelovanje.

Sovica Iva poletela v objem naj razstavljavca in bo tam ostala do prihodnjega izbora. Verjamemo, da ji bo na Univerzi prav prijetno.

Organizatorji Univerzi v Ljubljani čestitamo za osvojeni naziv!

Več o preteklih izborih si lahko ogledate


Kliknite za povečavo >
 
 

Informativa samo še danes do 18. ure!


23.01.2016 06:47

In česa ne smete spregledati?
Predstavitev in delavic v predavalnicah:
 • Študij v Kanadi (9.30 v Veliki predavalnici),
 • Psihoterapija - poklic prihodnosti (10.15 Mala predavalnica),
 • Mladi in denar: kako naj privarčujem za nov telefon ali avto? (11.30 v Veliki predavalnici),
 • Se želite učiti in brati hitreje? (16.00 v Veliki predavalnici).
Na Informativinem forumu pa vas bodo navduševali različni govorci, ki bodo predstavljali svoje zgodbe v oviru projekta Drugačni. Uspešni!:
 • inovativni mladi kmet leta Matjaž Frešer, ki je prejel nagrado in priznanje s strani Kmetijsko gozdarske zbornice Sloveni je in Zveze slovenske podeželske mladine za svojo idejo ekološkega vinogradništva,
 • prejemnika nagrade Mladi podjetnik 2015 Anja in Alen Marić s podjetja Woodway,
 • srčna svetovna popotnika Katka in Mic,
 • tetovatorja z odliko Sašo Dudič in Simona Borštnar ter številni drugi ...
 • za zamudi pa ni niti predstavitev Gimnazije Antona Aškerca (11.00 na Informativinem forumu)
V Informativini kuhariji boste spoznali Tinova kulinarična doživetja. Tin je namreč mlad kuhar, ki je pri devetih letih odkril svojo strast do kuhanja (ob 10.00).

V Računalniški učilnici vas ves dan čakajo številne delavnice:
 • naprednejše funkcije iskalnikov Google in Wolfram (9.00)       
 • Google storitve v oblaku (9.45, 12.45, 16.16)
 • Ms Word (10.30, 14.00)
 • Ms Excel (11.15, 14.45)
 • izdelava in urejanje videa z Win Moviemakerjem (12.00)
Ne spreglejte pa niti predstavitve več kot 200 izobraževalnih programov na sejemski razstavi!

Informativa je odprta samo še v soboto od 9. do 18. ure!
Pridružite se nam!
 
 
 

8. Informativa danes odpira svoja vrata!


22.01.2016 06:20

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa danes odpira svoja vrata.

Vseslovenski predinformativni dan bo učencem, dijakom in študentom predstavil različne možnosti izobraževanja, na voljo v Sovenij in tujini. Predstavil bo SREDNJE ŠOLE, GIMNAZIJE, ŠOLSKE CENTRE, VIŠJE STROKOVNE ŠOLE, VISOKE ŠOLE, z vsemi svojimi članicami pa se že od prvega leta predstavljajo VSE ŠTIRI SLOVENSKE UNIVERZE.

Za odrasle pa Informativa pripravlja številne predstavitve IZOBRAŽEVANJA ODRASLIH, PODIPLOMSKI ŠTUDIJ, PREKVALIFIKACIJE,  možnosti zaposlovanja in študija v TUJINI ter PARK NOVIH ZAČETKOV. Prvi dan Informative poteka tudi POSLOVNA INFORMATIVA, enodnevna brezplačna konferenca o NADGRADNJI ZNANJA na delovnem mestu ali zasebno. Oba dneva bo potekal program tudi v RAČUNALNIŠKI UČILNICI.

VABLJENI
v petek in soboto, 22. in 23. januarja 2016
na Gospodarsko razstavišče
(od 9. do 18. ure)
VSTOP PROST
 
 

Tujina: izobraževanje in delo onkraj meja


21.01.2016 18:45

Vas mika tujina? Potem ne smete zamuditi številnih predstavitev, ki jih pripravljajo različne tuje in domače organizacije, s programi v tujini.

Na SEJMU se vam predstavljajo:
 • šola za turizem Turismusschulen Bad Gleichenberg (Avstrija),
 • zasebna ameriška srednja šola iz Salzburga American International School Salzburg (Avstrija),
 • poslovna šola za hotelirstvo in management iz Luzerna Business & Hotel Management School Switzerland (Švica),
 • HTMI - Hotel and Tourism Management Institute Switzerland (Švica)
 • avstrijska univerza uporabnih znanosti Carinthia University of Applied Sciences (Avstrija)
 • Univerza v Celovcu (Avstrija),
 • Francoski inštitut v Sloveniji,
 • LV Prospects - Študij v ZDA,
 • LTA jezikovni tečaji in šolanja ter druga izobraževanja v tujini.
V okviru IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA v predavalnici pa ne spreglejte predstavitev:
 • Na delo v tujino!, ki jo pripravlja STA potovanja v Mali predavalnici v petek, 22. januarja, ob 15.30. uri;
 • Študij v Kanadi, ki jo pripravlja Kanadska Ambasada v Slovenji v Veliki predavalnici v soboto, on 9.30. uri.
 
 

Nepozaben zaključek: vse za valeto in maturantski ples na Informativi


21.01.2016 14:37

Se pripravljaš na valeto ali maturantski ples? Na Informativi te čakajo različni ponudniki oblačil, nakita, ličil in vsega, kar ob tej svečanosti spada zraven!

Nepozaben zaključek se bo nahajal v dvorani A2 (levo od odra oz. Informativinega foruma). Seznam razstavljavcev Nepozabnega zaključka .


NE SPREGLEJ!
V okviru Nepozabnega zaključka te čaka tudi nagradna igra za HUDE NAGRADE!! Nagradna skrinjica te bo pričakala na prostoru Nepozabnega zaključka v dvorani A2, nagradni letak pa boš našel/-a na vhodu na prireditev (Avla dvorane A).

Klikni za povečavo>>
 
 
 

Računalniška učilnica: ne obvladujete Googla in MS Worda ali Excela?


21.01.2016 09:54

Še vedno niste osvojili Google okolja – Dokumentov, Preglednic, Koledarja, Diapozitivov, pošiljanja elektronskih sporočil, rabe iskalnikov?

Obiskovalci vseh generacij boste lahko v Računalniški učilnici letošnje Informative oba dneva spoznali naslednja orodja:
 • Google okolje (Koldar, Drive, Dokumenti, Diapozitivi, Preglednice)
 • Ms Word in MS Excel
 • Izdelava in urejavanje videa z Windows Videomakerjem
Celoten program Računalniške učilnice .
 
 
 

Novo! Park novih začetkov


20.01.2016 22:08

Informativo obišče vsako leto več kot 15.000 obiskovalcev, med njimi bodoči dijaki, študenti in odrasli. Prav zanje pa pripravljamo v letošnjem letu nov Park novih začetkov, s številnimi informacijami za nadaljevanje šolanja, v kolikor so ga prekinili.

Na razstavnem prostoru Park novih začetkov se bodo predstavili izvajalci različnih programov za izobraževanje odraslih, od možnosti nadaljevanja šolanja za tiste, ki so ga opustili, do dodatnih izobraževanj, ki iskalcem zaposlitve izboljšajo zaposlitvene možnosti.

Več o dogajanju v okviru projekta Park novih začetkov .

PREGLEDOVANJE ŽIVLJENJEPISOV
V času trajanja sejma Informativa bo na razstavnem prostoru CPI - Center za poklicno izobraževanje možen pregled Europass dokumentov. Lahko prinesete s seboj že izpolnjene življenjepise ali ostale Europass dokumente in v individualnem razgovoru dobite povratno informacijo. Prostor CPI se nahaja na št. A2/41 (dvorana A2).
 
 
<< < 1 2 3 > >>
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke