Brezplačni računalniki za šolajoče

V letošnjem letu bomo skupaj z Društvom Duh časa podarili računalnike šolajočim, ki si nakup računalnika težje privoščijo. V okviru akcije Računalniki za šolajoče na 11. Informativi želi društvo podariti 150 računalniških kompletov opremljenih z odprtokodnimi programi pripravljenimi za uporabo. Za pridobitev računalniškega kompleta, naprošamo vse prosilce, da izpolnijo obrazec na dnu strani.

Rok za oddajo prošnje za pridobitev računalnika je: 21. januar 2019.

Računalniki se bodo prevzeli v času Informative na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

 

Več o akciji:

Namen Društva Duh časa je prispevati k razvoju na virih osnovanega gospodarstva. Da je mogoča okolju in ljudem prijaznejša družba, od leta 2011 dalje dokazujejo s prostovoljsko dejavnostjo Računalniki za socialno ogrožene. Donirano rabljeno računalniško opremo usposobijo za ponovno uporabo s pomočjo prosto dostopnih odprtokodnih računalniških rešitev, ki jih razvijajo prostovoljci po vsem svetu. Socialno ogroženim posameznikom, družinam, pa tudi nevladnim organizacijam in šolam so donirali že preko 3.000 računalniških kompletov. Njihov cilj je, da v Sloveniji ne bi bilo posameznika, družine, posebej ne šolajočih, ki ne bi imeli računalnika zgolj zato, ker si ne morejo privoščiti nakupa.

Vsako leto jih kontaktira več organizacij, ki se zavedajo, da so računalniki, ki za njihove delovne procese več niso učinkoviti, še povsem uporabni za običajno domačo rabo. In hkrati, da s tem, ko jih donirajo nam, vsaj podaljšajo njihovo pot do smetišč.

Tako so prišli do točke, ko prejemajo več donacij, kot je povpraševanja. Gotovo je temu tako tudi zato, ker informacija o naši dejavnosti še ni prišla do vseh socialno ogroženih in organizacij, ki so z njimi v stiku. A ker so glede na njihove izkušnje prepričani, da jim računalnikov ne bo zmanjkalo, so se odločili za akcijo Računalniki za šolajoče!

Vse prosilce za brezplačni računalnik naprošamo, da oddajo podatke preko obrazca. Na osnovi zbranih informacij, vam bomo preko elektronske pošte posredovali točnejše informacije o morebitni dodelitvi in prevzema računalnika.

 

Prošnja za pridobitev brezplačnega računalnika (izpolni skrbnik oz. starš)

Rok za oddajo prošnje se je zaključil.

 

Osebni podatki

Z oddajo obrazca sodelujoči soglaša, da organizator kot upravljavec zbirke podatkov vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Organizator obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o Informativi in Društvu Duh časa (programu, nagradnih igrah, za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, in ugodnostih ipd.). Osebni podatki se pridobivajo na podlagi privolitve do preklica, pri čemer preklic ne vpliva na zakonitost obdelave pred podanim preklicem. Posameznik ima pravico do dostopa do osebnih podatkov, popravka ali izbrisa ali omejitve obdelave ter pritožbe pri informacijskem pooblaščencu. Posameznik lahko za izbris ali popravek kontaktov kontaktira upravljavca podatkov, tj podjetje Proevent d. o. o. na e-naslov info@proevent.si ali na telefonsko številko 01 300 32 22.