Pomembno obvestilo

Pomembno obvestilo za razstavljavce

Za vse razstavljavce Informative imamo pomembno obvestilo: nekateri razstavljavci Informative so že večkrat prejeli dopis podjetja Expo-Guide iz Mehike. Dopis je poskus prevare.

Podjetje se je oglasilo nekaterim razstavljavcem z dopisom v angleščini, v katerem jih poziva, naj dopolnijo podatke svojega podjetja/institucije v priloženem obrazcu, da bodo obiskovalci sejma lahko stopili v stik z njimi. Del podatkov je že vpisanih v obrazec, ostale podatke naj bi dopolnil predstavnik podjetja oz. organizacije, zadolžen za sejme in jih v priloženi povratni pisemski ovojnici poslal podjetju. Če podrobno preberete droben tisk, boste opazili, da se z oddajo tega obrazca zavežete, da boste naslednja tri leta podjetju Expo-Guide plačevali po 1.181 EUR na leto.

Če ste obrazec slučajno že izpolnili, v drobnem tisku med drugim piše, da lahko naročilo prekličete v desetih dneh od oddaje z »registriranim pismom«.

Hkrati vas ponovno obveščam, da podjetje PROEVENT d. o. o. kot organizator sejma Informativa nikakor ni povezano s ponudbo oz. pozivom Expo-Guida in ni podjetju Expo-Guide nikdar posredovalo vaših podatkov. Vaše podatke so najverjetneje pridobili iz kataloga prireditve, ki je bil v .pdf obliki dostopen na spletni strani www.informativa.si.

Dopis Expo-Guida smo posredovali odvetniku, da preveri, ali lahko kakor koli posredujemo, da tovrstnih ponudb ne bi več prejemali. Žal pravi, da ker gre za javno dostopne podatke podjetij, ne moremo ukreniti nič. Lahko pa morda sami poskusite podjetju Expo-Guide posredovati zahtevo, naj vas ne pozivajo več k vpisu v register.

Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo. Hkrati se vam zahvaljujemo za razumevanje in upamo, da ta zaplet ne bo vplival na naše nadaljnje sodelovanje.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate primer dopisa, ki ga je Expo-Guide poslal na Karierni center Univerze v Ljubljani.