Program MOJAIZBIRA.SI IN SLOVENIASKILLS

Lokacija: Razstavni prostor CPI, dvorana A in tekmovališče A ter C

PROGRAM MOJAIZBIRA.SI IN SLOVENIASKILLS

 

Na letošnji Informativi bo Center RS za poklicno izobraževanje poskrbel, da bo dogajanje res pestro. Obiščite prostor MOJAIZBIRA.Si, kjer boste lahko brskali po spletni strani www.mojaizbira.si in igrali POKER s poklicnimi kartami.

Kateri poklic te zanima? Kakšno izobrazbo potrebuješ zanj? Katero šolo boš izbral/-a?

Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja boste lahko na enostaven način našli odgovor skupaj s svetovalci ob brskanju po spletni strani www.mojaizbira.si. Ves čas Informative vam bodo na razstavnem prostoru na voljo prenosni računalniki za brskanje po spletni strani, ki na enem mestu ponuja najpomembnejše informacije o poklicih in izobraževanju.

IGRAJ NA PRAVE KARTE IN IZBERI SVOJ POKLIC!

#POKERFACA #MOJAIZBIRA #MOJPOKLIC

Bodi POKERFACA in se nam pridruži pri igri POKRA!

Cilj igre je, da si ustvarite svoj poklicni profil in dobite zaposlitev! Poker bomo igrali s poklicnimi karticami. Poklicne kartice so igralne karte, s katerimi boste na drugačen način spoznali številne poklice in zaposlitvene možnosti.

Vas zanima, kakšne spretnosti so potrebne, da postaneš najboljši v svojem poklicu?

Pridite in odgovor poiščite med ogledom tekmovanja SloveniaSkills 2018!  To je nacionalno tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let, ki vsake dve leti tekmujejo v desetih različnih panogah, kar sedem od teh si lahko ogledate v okviru 10. Informative. Udeležba na SloveniaSkills omogoča mladim talentom edinstveno izkušnjo in znanje, da postanejo najboljši v svoji panogi, zmagovalci tekmovanja pa se bodo udeležili prestižnega tekmovanja Euroskills 2018, ki bo potekalo od 26. do 28. 9. 2018 v Budimpešti.

Tam pa boste lahko preizkusili tudi svoje spretnosti in znanje. Ob vsakem tekmovališču bodo potekale tudi delavnice, kjer boste lahko za kratek čas tudi sami postali cvetličar, aranžerka, kamnosek, mizarka, mehatronik ali informatik.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnost poteka v okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja v obdobju od 2016 do 2020.

PROGRAM NA STOJNICI CPI

Na stojnici se bo odvijal poseben program, namenjen svetovalnim delavcem, učiteljem, mladostnikom in staršem. Pogovore z gosti bo vodila Danuša Škapin, Center RS za poklicno izobraževanje (CPI).

PETEK, 26. JANUAR 2018

Ob 11.00 in ob 15h: POKLICI PRIHODNOSTI: MIT ALI RESNICA

Govorili bomo o dejavnikih poklicne izbire ter priložnostih na trgu dela, pri čemer bomo skušali ugotoviti tudi, ali so poklici prihodnosti že postali realnost tudi pri nas. S pomočjo kratkih filmčkov bomo ugotavljali, kje vse lahko mladi razvijajo svoje kompetence ter tako povečajo svojo konkurenčnost oz. zaposljivost. Beseda bo tekla o trenutno najbolj iskanih poklicih in  pričakovanjih delodajalcev, ugotovitve bomo povezali z možnostmi, ki so na voljo. Ugotovitve bomo skozi celotno diskusijo povezovali z večnim vprašanjem, kaj izbrati: splošno ali poklicno/strokovno izobraževanje.

Maruša Goršak, svetovalka za karierno orientacijo, e-Študentski Servis, vodja kariernih programov za mladino, strokovne sodelavce, starše in iskalce zaposlitve ter izvajalka individualnih kariernih svetovanj za mladostnike in odrasle.

Mag. Darja Štarkl, svetovalka na področju poklicnih standardov in nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) na Centru RS za poklicno izobraževanje ter avtorica raziskav o potrebah po poklicih na trgu dela.

 

SOBOTA, 27. JANUAR 2018

10.00: POKLICI NA TRGU DELA IN POMEN KOMPETENC

Pogovarjali se bomo o poklicih, ki so iskani na trgu dela, ter o kompetencah, ki si jih želijo delodajalci.

Maruša Goršak, svetovalka za karierno orientacijo, E-Študentski servis, vodja kariernih programov za starše, strokovne sodelavce, mladino in iskalce zaposlitve in izvajalka individualnih kariernih svetovanja za mladostnike in odrasle.

Špela Pogačnik Nose,  svetovalka za pripravo osebne predstavitve z dokumenti Europass, Center RS za poklicno izobraževanje.

11.30: UPORABNO ZNANJE ZA POKLIC PRIHODNOSTI

Kako usklajevati osebna zanimanja, želje in potenciale s ponudbo izobraževalnih programov? Poseben poudarek bo na poklicih srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Maruša Goršak, svetovalka za karierno orientacijo, E-študentski servis, vodja kariernih programov za starše, strokovne sodelavce, mladino in iskalce zaposlitve in izvajalka individualnih kariernih svetovanja za mladostnike in odrasle.

Marina Trampuš, svetovalka na projektih (Learning by doing, Interreg), povezanih s praktičnim usposabljanjem v podjetjih, Center RS za poklicno izobraževanje.