Dobrodelna akcija računalniki za šolajoče

Moja prva zaposlitev
november 28, 2018
Informativa odprla svoja vrata
januar 25, 2019

Dobrodelna akcija računalniki za šolajoče

V letošnjem letu bomo skupaj z društvom Duh časa podarili računalnike šolajočim, ki si nakupa računalnika ne morejo privoščiti.

Društvo za trajnostni razvoj Duh časa že osmo leto razvija proces ponovne uporabe računalniške opreme. Rabljeno računalniško opremo, ki jo donirajo organizacije in posamezniki, tehnično prenovi in opremi s prosto dostopnimi odprtokodnimi programi. Pripravljene računalniške komplete nato v okviru dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene podari tem, ki si nakupa ne morejo privoščiti.

Ker pa je donatorjev rabljene računalniške opreme vsako leto več, so se v društvu odločili izvesti akcijo Računalniki za šolajoče. Domač računalnik je postal nujno orodje za šolajoče, hkrati pa mnogi učenci, dijaki ali študentje domačega računalnika nimajo ali pa družinski računalnik ne zadosti več njihovim potrebam.

V okviru akcije Računalniki za šolajoče na 11. Informativi želi društvo podariti 150 računalniških kompletov opremljenih z odprtokodnimi programi pripravljenimi za uporabo.

Več o akciji si lahko ogledate tukaj.