Program CPI

Lokacija: Razstavni prostor CPI, dvorana A2, prostor št. 32-39

MOJA IZBIRA

Na letošnji Informativi bo pestro dogajanje na razstavnem prostoru Centra RS za poklicno izobraževanje. Lahko boste raziskovali spletno stran WWW.MOJAIZBIRA.SI, igrali POKER s poklicnimi kartami, se vključili v PRAKTIČNE DELAVNICE ter izvedeli, kako lahko sodelujete na evropskem in slovenskem tekmovanju v poklicnih spretnostih EUROSKILLS in SLOVENIASKILLS.

 

Kateri poklic te zanima, kakšno izobrazbo potrebuješ zanj, katero šolo boš izbral, kje najdeš
odgovore na strokovna vprašanja, kateri projekti se odvijajo na področju poklicne orientacije?

 

Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja boste na enostaven način našli odgovore že na Informativi, saj boste sami ali ob asistenci svetovalcev lahko takoj preizkusili spletno stran WWW.MOJAIZBIRA.SI. Ves čas Informative pa vam bodo na razstavnem prostoru na voljo prenosni računalniki za brskanje po spletni strani, ki na enem mestu ponuja najpomembnejše informacije o poklicih in izobraževanju. Lahko pa poiščeš QR kodo in brskaš po spletni strani kar na svojem pametnem telefonu.

IGRAJ NA PRAVE KARTE IN IZBERI SVOJ POKLIC!

#POKERFACA #MOJAIZBIRA #MOJPOKLIC

Bodi POKERFACA in se nam pridruži pri igri POKRA. Cilj igre je, da si ustvarite svoj poklicni profil in dobite zaposlitev! Poker bomo igrali s poklicnimi karticami. Poklicne kartice so igralne karte, s katerimi boste na drugačen način spoznali številne poklice in
zaposlitvene možnosti.

O EUROSKILLS – EVROPSKEM TEKMOVANJU V POKLICNIH SPRETNOSTIH

Na letošnji Informativi boste lahko ustvarjali z ekipo, ki je Slovenijo zastopala na zadnjem evropskem tekmovanju v poklicnih spretnostih EUROSKILLS. Z vključitvijo v njihove atraktivne in praktične delavnice boste tako lahko spoznali različne poklice, izobraževalne programe ter delodajalce.
Slovenija se evropskih tekmovanj v poklicnih spretnostih EuroSkills udeležuje že od leta 2008, ko je nastopila v informatiki. Na zadnjem Euroskills tekmovanju v Gothenburgu na Švedskem je Slovenijo zastopalo 10 tekmovalcev, v kar devetih poklicnih panogah: kamnoseštvu, pohištvenem mizarstvu, stavbnem mizarstvu, informatiki, cvetličarstvu, aranžerstvu, slikopleskarstvu, kuharstvu in strežbi. V kategoriji kamnoseštvo je Slovenija osvojila srebrno medaljo.
V kategorijah informatika in stavbno mizarstvo pa so slovenski tekmovalci osvojili medalje za odličnost. Na tekmovanju lahko sodelujejo mladi med 18. in 25. letom starosti, osnovni cilj tekmovanja, ki se odvija vsaki dve leti, pa je promocija poklicev in poklicnega izobraževanja. Poudarek je na uporabnih znanjih in tako so sestavljene tudi tekmovalne naloge. Tekmovanja EuroSkills se lahko udeleži le finalist državnega tekmovanja v poklicnih spretnostih SloveniaSkills, ki poteka le za tiste tekmovalne kategorije, ki se izvajajo na evropski (EuroSkills) ravni. www.mojaizbira.si/euroskills.

 

URNIK PRAKTIČNIH DELAVNIC

Kocka (A2), razstavni prostor A2/32-34

Petek, 27. januar 2017
09.00–12.00 BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO IN CVETLIČARNA ROŽCAR  CVETLIČARSTVO
12.00–15.00 SREDNJA TRGOVSKA ŠOLA LJUBLJANA IN ŠOLA ZA HORTIKULTURO
IN VIZUALNE UMETNOSTI CELJE
ARANŽERSTVO
15.00–18.00 VISOKOŠOLSKO SREDIŠČE LJUBLJANA IN JERNEJ BORTOLATO, S. P. KAMNOSEŠTVO
Sobota, 28. januar 2017
09.00–13.00 VEGOVA LJUBLJANA IN ŠOLSKI CENTER PTUJ, ELEKTRO IN RAČUNALNIŠKA ŠOLA INFORMATIKA
13.00–18.00 SREDNJA TRGOVSKA ŠOLA LJUBLJANA ARANŽERSTVO